Menu

Werkwijze werving en selectie

Wat kunt u verwachten als u overweegt de samenwerking aan te gaan met SmartRecruit? Van het hele proces, vanaf de kennismaking met u en uw organisatie tot het formele moment dat de arbeidsovereenkomst met uw nieuwe medewerker is gesloten en u weer op volle sterkte vooruit kunt.

Persoonlijke kennismaking

Om uw organisatie goed te kunnen vertegenwoordigen, komt een senior recruiter van SmartRecruit graag kennismaken. Een vacaturetekst, hoe sterk ook, geeft gewoonlijk namelijk nog geen 25% prijs van alle beschikbare en gewenste informatie. We horen graag meer over uw missie en visie, uw kernwaarden, de cultuur binnen uw bedrijf, over de openstaande vacatures. Noem maar op. De recruiter neemt bij voorkeur een kijkje in de organisatie, bespreekt met u de werkwijze en maakt eventueel al samenwerkingsafspraken. En natuurlijk vertelt hij of zij u met alle plezier wat u wilt weten over SmartRecruit.

Dit alles om u optimaal en snel van dienst te kunnen zijn. Maar ook omdat we oprecht geïnteresseerd zijn en niet uitsluitend gericht op plaatsing. We gaan graag een samenwerkingsrelatie voor de langere termijn met u aan om te kunnen functioneren als verlengstuk van uw organisatie. Daarom beschikken we bij voorkeur over deze informatie, zodat we uw bedrijf goed kunnen vertegenwoordigen. Dat verhoogt sterk de kans op een geslaagde match.

Actief op zoek

Zodra er commitment is over de samenwerking en onze wervingsfee bij aanstelling, gaan we actief voor u op zoek. Daarvoor hebben we tal van resources tot onze beschikking, waaronder een eigen database met kandidaten en een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners. Natuurlijk houden we u regelmatig op de hoogte over kwesties als: wat is de stand van zaken, met wie zijn we in gesprek?

Uitgebreid voorstellen kandidaten

Geschikte kandidaten stellen we uitgebreid aan u voor. We sturen u het cv en een verslag van het intakegesprek. Daarbij krijgt u ook onze motivatie voor de selectie. Dat wij uitsluitend kandidaten verwijzen die voldoen aan het profiel, spreekt vanzelf – in elk geval voor SmartRecruit. Hebt u interesse? Dan plannen we in overleg met beide partijen een eerste gesprek.

Eventuele aanvullende informatie (testen, assessments)

Op verzoek verzorgen we testen, voor aanvullende informatie over een sollicitant. Denk bijvoorbeeld aan competentietesten, ontwikkeltesten, vaardigheidstesten, assessments, en dergelijke. Aan deze dienstverlening zijn extra kosten verbonden. We informeren u graag hierover.

Referentiecheck

Staan alle seinen op groen en overweegt u sterk om iemand aan te nemen en de samenwerking aan te gaan? Dan doen we standaard één of meerdere referentiechecks voor u.

Felicitaties

Heeft u een door SmartRecruit gepresenteerde kandidaat aangesteld , dan is het de hoogste tijd voor gelukwensen. We feliciteren u van harte met uw nieuwe kracht. En de kandidaat met een mooie job bij een fijn bedrijf. Op een vruchtbare, langdurige samenwerking!

En wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u op zoek naar nieuw talent, laten we dan kennismaken. Vrijblijvend, natuurlijk. We horen graag wat uw uitdagingen zijn als het gaat om de personele bezetting in uw organisatie. Maakt u een afspraak?