Menu

SmartRecruit: gespecialiseerd in finance vacatures

Hebt u finance vacatures in uw organisatie? Of behoefte aan nieuw personeel in een andere branche? SmartRecruit is een werving- en selectiebureau met grote slagkracht. Wij ondersteunen en ontzorgen u graag bij het werving- en selectieproces. SmartRecruit is gevestigd op een van de mooiste locaties in Ede, op loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen.

Eigenaar Melis Zijlstra is gecertificeerd Corporate Recruiter. SmartRecruit werkt uitsluitend met ervaren senior recruiters en accountmanagers. Zonder uitzondering hebben ze jarenlange ervaring in de financiële wereld en zijn ze gespecialiseerd in finance vacatures. Hun ervaring en mensenkennis komt ze vaak van pas, net als hun professionele interviewtechnieken. SmartRecruit zorgt voor betrokkenheid en persoonlijk contact.

SmartRecruit: een slimme keuze

Niet voor niets voeren wij de managementterm SMART in onze naam. Dit principe is typerend voor de denkwijze in onze organisatie en voor de criteria en doelen die wij onszelf stellen. Als werkgever maakt u slimme keuzes. Door gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers aan te trekken. En door SmartRecruit in de arm te nemen om die voor u te vinden en te binden.

Waarom SmartRecruit?

Snelheid en resultaat
SmartRecruit weet de verborgen vijver van de courante kandidaten voor finance vacatures of andere openstaande posten te vinden én te vergroten. Daarbij zijn we snel: een onderscheidende factor in het werving- en selectieproces. Binnen enkele weken vinden wij gewoonlijk de geschikte mensen voor u. Hoe? We maken gebruik van meerdere resources waaronder een eigen database met kandidaten. Daarnaast werken we intensief samen met andere bureaus. We hebben hierdoor een groot netwerk van kandidaten.

Lange-termijn samenwerking
Onderscheidend is ook dat we op een persoonlijke manier werken. SmartRecruit gaat voor de lange-termijn samenwerking. De beste garantie voor kwaliteit. Daarom investeren we eerst graag tijd in een persoonlijke kennismaking met u en uw organisatie. Op deze wijze kunnen wij u als verlengstuk van uw organisatie optimaal vertegenwoordigen in de zoektocht naar de juiste kandidaten.

Persoonlijk
Ook anders dan veel andere bureaus: we willen potentiële kandidaten goed leren kennen voor we iemand aan u voorstellen. We sturen dus niet domweg cv’s door, maar willen eerst een hoge mate van zekerheid. U hebt tenslotte nog meer te doen. Want wist u dat zelfs het beste cv maar zo’n 7 tot 10% van de geschiktheidswaarde van een kandidaat geeft? Dat percentage verhogen wij flink door uitgebreid persoonlijk kennis te maken met kandidaten. Desgewenst aangevuld met testen of assessments.

Voor instroom, doorstroom en uitstroom
SmartRecruit helpt u met alle uitdagingen op het personele vlak. Als het gaat om instroom, dus het vervullen van uw finance vacatures of andere openstaande posten. Maar ook zijn we ervaren sparringpartner bij ontwikkelingsvraagstukken (doorstroom). En voor mensen die op uw payroll staan en van wie u afscheid wilt of moet nemen. Wij helpen ze van werk naar werk en besparen zo tijd.

Concurrerende tarieven (No cure, no pay).

De tariefstelling van SmartRecruit is gunstig en transparant. U weet waaraan u toe bent. Geen verrassingen achteraf. SmartRecruit werkt op basis van het no cure no pay principe. Uitsluitend als u een door ons gepresenteerde kandidaat aanneemt, betaalt u de van tevoren afgesproken bemiddelingsfee.

Waarom eigenlijk een recruitmentbureau?

Schaarste aan courante kandidaten
Waarom zou u eigenlijk een recruitmentbureau in de arm nemen? U kunt toch zelf een vacaturetekst plaatsen? Op uw eigen site en (of) op commerciële sites als Monsterboard of de Nationale Vacaturebank? Dat kan. Zeker. Maar de ervaring leert dat u dat op de huidige arbeidsmarkt weinig tot geen courante kandidaten oplevert. Zeker als het gaat om finance vacatures. Maar ook in andere branches is het aanbod tegenwoordig schaars.

De kans is groot dat u wordt overspoeld met reacties van sollicitanten die niet voldoen aan uw eisen en wensen. Maar u wilt iedereen die heeft gereageerd natuurlijk netjes behandelen en bent er knap druk mee om te selecteren en te reageren.

Wie dan toch een geschikte kandidaat vindt, moet snel zijn. De tijd van 2 tot 3 gesprekken, een assessment en dan nog een arbeidsvoorwaardengesprek is voorbij. Zo’n procedure neemt zomaar 2 maanden in beslag. Tegen die tijd is uw zo gewenste nieuwe collega allang elders aan de slag.

Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt bent u als werkgever vaak slimmer af door de hulp in te roepen van een gespecialiseerd werving- en selectiebureau. De investeringskosten die u daarmee maakt zijn veelal ook niet hoger dan uw eigen kosten. Daarnaast kunt u zich blijven focussen op uw eigen werk, uw core business. En gelukkig: u hebt SmartRecruit nu gevonden.

En wat kunnen wij voor u betekenen?

Op zoek gaan naar courante en talentvolle medewerkers voor uw finance vacatures? Of voor vacatures in een andere branche? Laat het ons gerust weten. En maakt u dan meteen een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?